Prima Școală de Vară de Turism organizată de Facultatea de Geografie, Universitatea “Babeș-Bolyai”

SLOW TOURSIM ȘI ECOTURISM


 ȘCOALA DE VARA DE TURISM, CORONINI 1-6 SEPTEMBRIE 2023

Facultatea de Geografie a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, alături de Consiliul Studenților Facultății de Geografie, cu sprijinul Departamentului de Geografie Umană și Turism, s-au implicat activ în conturarea și organizarea primei Școli de vară de Turism care își propune să evidențieze importanța geografiei în dezvoltarea turistică.

Zeci de studenți și masteranzi ai Facultății de Geografie din Cluj-Napoca, precum și studenți din alte centre universitare (Timișoara, Constanța, Suceava, București), s-au înscris în programul propus de inițiatori, care urmează a fi derulat în cadrul Stațiunii Științifice – Danubius (Universitatea “Babeș-Bolyai”), de la Coronini (jud. Caraș-Severin), în perioada 1 – 6 septembrie 2023. Arealul de pe malul Dunării, a fost ales în concordanță cu tematica școlii de vară, și anume „Slow Tourism și Ecoturism”, fiind situat în Parcul Natural Porțile de Fier și în proximitatea Parcului Național Cheile Nerei-Beusnita.

Scoala-de-vara-Coronini-DescoperimRomania.ro_-900x505 Prima Școală de Vară de Turism organizată de  Facultatea de Geografie, Universitatea “Babeș-Bolyai”

Prezentările tematice, atelierele, activitățile de teren, tururile ghidate, lucrul în echipă și concursurile sunt doar câteva dintre propunerile Școlii de vară de turism (Tourism Summer School – TSS, 2023) pentru toți cei interesați de oferta Facultății de Geografie (https://geografie.ubbcluj.ro). Astfel, participanții au ocazia să interacționeze cu cadrele didactice universitare, să relaționeze cu alți studenți de la facultățile de profil din țară, cu absolvenți ai masteratului de Amenajare și dezvoltare turistică, astăzi angrenați în proiecte digitale sau în dezvoltarea de afaceri proprii, să exploreze potențialul turistic al zonei și să înainteze propuneri de dezvoltare și de promovare ale acestuia sub egida echipelor de cercetare în care vor fi angrenați.

Vor susține ateliere reprezentanți ai ariilor protejate (Parcul Natural Porțile de Fier), operatori de slow tourism, turism rural, turism de evenimente și de ecoturism din arealul Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița (Sasca Montană – Restaurant Moara Veche, Pensiunea Iedera, Socolari – Casa Thea & Thea Events, Slatina Nera – PGL Casa Nera, operatori din Ilidia), dezvoltatori de activități turistice din arealul Cazanele Dunării (Complex Turistic La Vella), alături de promotori ai turismului slow și ai ecoturismului: https://www.descoperimromania.ro, https://clujguidedtours.ro și blogul https://lapasturistic.ro.

 

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *