La pas prin orașul medieval Sighișoara
Motivele pentru a vizita orașul Sighișoara
Dacă ați obosit de aglomerație și duceți lipsa unui city break, vă propun spre atenția dumneavoastră orașul Sighișoara – situat în inima Transilvaniei. Acest oraș își are începuturile din mijlocul secolului al 12-lea, atunci când sașii transilvăneni au ajuns în această zonă. Orașul a avut un important rol strategic, în prezent fiind nod rutier și de cale ferată.
Turismul în Sighișoara a luat avânt datorită frumuseții centrului orașului, a străzilor înguste care aduc un farmec aparte, dar și a arhitecturii deosebite și a coloritului specific al clădirilor.
Cetatea medievală Sighișoara – obiectiv mondial UNESCO
Ridicată în 1280, Cetatea Sighișoara dispune de ziduri de 10 metri înălțime și 14 Turnuri de apărare, dintre care doar 9 s-au păstrat.
Aceasta a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO în 1999. În prezent, cetatea Sighișoara este unica cetate medievală locuită în întregime din Europa de sud-est. Acest loc atrage 138.000 de vizitatori anual(în 2022).
Turnul cu ceas – mândria orașului Sighișoara
Turnul cu Ceas, cunoscut și ca Stundturm, este atracția principala și un simbol al Cetății Sighișoara. Acesta a fost construit in secolul al XIV-lea pentru a apăra poarta principală. Turnul are o înălțime de 64 de metri și începând cu 1899 este sediul muzeului municipal. Colecția muzeului cuprinde exponate descoperite pe teritoriului municipiului, opere de artă, textile, statui, icoane.
Scara acoperită – drumul spre lumină
Mai este cunoscută și ca Scara Școlarilor, deoarece era utilizată de către copii pentru a ajunge la școală. Are 176 de trepte, fiind grupate câte 6, apoi un spațiu drept ce are semnificația celor 6 zile lucrătoare și una de odihnă. La capătul lor, ochii turiștilor vor fi impresionați de grandoarea Bisericii din Deal.
Biserica din deal – simbolul stilului gotic
Biserica din deal a fost construită între secolele XIV-XVI și este dedicată Sfântului Nicolae. Este formată dintr-o capelă și un donjon. Clopotnița are 43 de metri înălțime. Biserica a fost restaurată în 2004 și în urma restaurării s-au scos în evidență vechile fresce. În prezent biserica deține o colecție impresionantă de altare și obiecte bisericești specifice săsești, dar și una din cele mai bine lucrate și conservate sculpturi gotice, tabernacolul bisericii. Biserica mai păstrează și o orgă realizată la comandă în 1858, cu care au loc concerte de orchestră și de cor.
Dacă doriți să descoperiți frumusețea cetății vă invit să participați la circuitul turistic – Excursie Țara Maramureșului. Pentru mai multe detalii accesați: https://www.descoperimromania.ro/circuite-turistice/excursie-tara-maramuresului/ .