Cluj Napoca-un loc plin de comori

Cluj-Napoca – un loc plin de comori

Orașul Cluj-Napoca se întinde pe o suprafață de aproximativ 180 kmp și este situat în partea centrală a Transilvaniei la confluența Munților Apuseni cu Podișul Someșan și Câmpia Transilvaniei. Numele de Cluj-Napoca provine de la latinescul Castrum Clus care a fost folosit prima oară în secolul al XII-lea, pentru a numi Cetatea Clujului, unde ʺClusʺ înseamnă închis, referindu-se la situarea Clujului într-un loc închis, înconjurat de dealuri.

Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să ne-o punem este: de ce să vizităm acest oraș din România?

În primul rând este cel mai mare oraș din România după București și una din capitalele istorice din țară. Fiind situat în inima Transilvaniei, Clujul este un oraș plin de istorie, cu multe locuri de relaxare, oferă turiștilor numeroase obiective demne de vizitat, modalitatea perfectă de a-și petrece timpul liber în acest loc minunat.

În al doilea rând, orașul se poate mândri cu cele mai frumoase palate și castele din România, fiind totodată un important centru universitar. Referitor la castelele existente în oraș, putem aminti Castelul Banffy, Kornis cu o arhitectură specifică zonei în stil eclectic și baroc.

Despre centrul orașului, pot să spun că pe mine m-a impresionant foarte mult spațiul enorm și simplitatea creată în jurul obiectivelor turistice din împrejurimi, prin accesul la clădirile administrative din zonă, precum Palatul Primăriei, Palatul Prefecturii, Palatul Arhipiscopiei Ortodoxe și multe altele.

Ca orice oraș din România, Cluj-Napoca oferă locuri pline de legende și încărcătură istorică, precum Pădurea Baciului-Hoia ce oferă multe povești paranormale. Un alt loc minunat este Grădina Botanică ʺAlexandru Borzaʺ considerată cea mai frumoasă din lume, adăpostind peste 10 mii de specii de plante. Alte locuri vecine orașului ce merită vizitate sunt: Peștera Vadu-Crișului, Poiana Horea, Peștera Scărișoara, Salina Turda, Băile Cojocna și multe altele.

Să nu uităm faptul că acest oraș din Transilvania s-au remarcat în ultima perioadă de multe evenimente culturale, precum evenimentul de renume internațional Untold, Electric Castle, Transilvania Jazz Festival și Festivalul Internațional de Stand-up Comedy, evenimente ce au atras foarte mulși turiști din toate colțurile lumii.

Am avut ocazia să vizitez acest oraș minunat din România și va recomand să faceți același lucru ori de câte ori aveți ocazia.


Caută cazare în categoria:
Cazare Transilvania, Cazare Cluj-Napoca

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice 


Pestera-Bolii_-O-bijuterie-carstica-ascunsa-in-inima-Muntilor-Carpati-www.DescoperimRomania-8-scaled Cluj-Napoca - un loc plin de comori

Peștera Bolii: O bijuterie carstică ascunsă în inima Munților Carpați

Peștera Bolii: O bijuterie carstică ascunsă în inima Munților Carpați Peşterea Bolii, situată în parte de nord a oraşului Petroşani, la aproximativ 6 km de centru, pe drumul ce leagă Valea Jiului de Țara Haţegului. Peștera se află la punctul de întâlnire dintre Munţii Retezatului și cei ai Sebeşului și este una dintre cele mai […]

0 comments
Tabula-Traiana-–-umbra-dăltuită-a-istoriei Cluj-Napoca - un loc plin de comori

Tabula Traiana – umbra dăltuită a istoriei

Tabula Traiana – urme ale istorie noastre Tabula Traiana este o placă memorială aflată în Cazanele Mici, pe malul sârbesc al Dunării. Se spune că a fost ridicată de împăratul Traian și rezistă de peste 2000 de ani. Aceasta este așezată față în statuia Chipul lui Decebal și poate fi vizitată cu barca. Tabula Traiana a fost ridicată în urma […]

3 comments
Manastirea-Rohita-si-satul-blestemat Cluj-Napoca - un loc plin de comori

Mănăstirea Rohița și satul blestemat

Mănăstirea Rohița din Maramureș Mănăstirea Rohița se alfă în apropierea satului Boiereni, între dealurile maramureșene, la granița județului Maramureș cu județele Cluj, Bistrița și Zalău. De la intrarea în sat se observă grija oamenilor pentru divinitate manifestată adesea sub forma crucii. Povestea blestemului de la Boiereni începe la jumătatea secolului XVIII Se spune că în […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *