Orașul Cluj-Napoca se întinde pe o suprafață de aproximativ 180 kmp și este situat în partea centrală a Transilvaniei la confluența Munților Apuseni cu Podișul Someșan și Câmpia Transilvaniei. Numele de Cluj-Napoca provine de la latinescul Castrum Clus care a fost folosit prima oară în secolul al XII-lea, pentru a numi Cetatea Clujului, unde ʺClusʺ înseamnă închis, referindu-se la situarea Clujului într-un loc închis, înconjurat de dealuri.
Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să ne-o punem este: de ce să vizităm acest oraș din România?
În primul rând este cel mai mare oraș din România după București și una din capitalele istorice din țară. Fiind situat în inima Transilvaniei, Clujul este un oraș plin de istorie, cu multe locuri de relaxare, oferă turiștilor numeroase obiective demne de vizitat, modalitatea perfectă de a-și petrece timpul liber în acest loc minunat.
În al doilea rând, orașul se poate mândri cu cele mai frumoase palate și castele din România, fiind totodată un important centru universitar. Referitor la castelele existente în oraș, putem aminti Castelul Banffy, Kornis cu o arhitectură specifică zonei în stil eclectic și baroc.
Despre centrul orașului, pot să spun că pe mine m-a impresionant foarte mult spațiul enorm și simplitatea creată în jurul obiectivelor turistice din împrejurimi, prin accesul la clădirile administrative din zonă, precum Palatul Primăriei, Palatul Prefecturii, Palatul Arhipiscopiei Ortodoxe și multe altele.
Ca orice oraș din România, Cluj-Napoca oferă locuri pline de legende și încărcătură istorică, precum Pădurea Baciului-Hoia ce oferă multe povești paranormale. Un alt loc minunat este Grădina Botanică ʺAlexandru Borzaʺ considerată cea mai frumoasă din lume, adăpostind peste 10 mii de specii de plante. Alte locuri vecine orașului ce merită vizitate sunt: Peștera Vadu-Crișului, Poiana Horea, Peștera Scărișoara, Salina Turda, Băile Cojocna și multe altele.
Să nu uităm faptul că acest oraș din Transilvania s-au remarcat în ultima perioadă de multe evenimente culturale, precum evenimentul de renume internațional Untold, Electric Castle, Transilvania Jazz Festival și Festivalul Internațional de Stand-up Comedy, evenimente ce au atras foarte mulși turiști din toate colțurile lumii.
Am avut ocazia să vizitez acest oraș minunat din România și va recomand să faceți același lucru ori de câte ori aveți ocazia.
Caută cazare în categoria:
Cazare Transilvania, Cazare Cluj-Napoca
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Cascada Bigăr – minunea din Munţii Banatului
Cascada Bigăr – minunea din Munţii Banatului Cascada Bigăr coordonate GPS: 45 00 12.18 N 21 57 34.92 E Cascada Bigăr se află pe Valea Minişului din Munţii Banatului. Un alt loc mai minunat în care să existe această cascadă nici nu cred că ar exista pentru că aici parcă natura toată s-a unit pentru a crea […]

Catedrala Mitropolitană din Timişoara
Catedrala Mitropolitană din Timişoara – lăcaşul credincioşilor bănățeni Catedrala Mitropolitană din Timişoara coordonate GPS: Lat: 45.750659 şi long. 21.2234192 Catedrala Mitropolitană din Timişoara poartă hramul “Sfinţii Trei Ierarhi”. Dimensiunile impreisonante: înălţimea de 83,7 metri, lungimea de 63 metri, lăţimea de 32 de metri şi capacitatea de 5000 de persoane califică Catedrala Mitropolitană din Timişoara ca fiind una […]

Pe urmele opincilor cu meşterul Alexandru Ilinca
Pe urmele opincilor cu meşterul Alexandru Ilinca Meșterul Alexandru Ilinca din Orlești, Vâlcea nu a lasat opinca să piară. A crescut într-o familie cu tradiție în realizarea opincilor, dar a ales să fie croitor. De-a lungul anilor a fost unul dintre cei mai de seamă croitori din Vâlcea, iar atunci când a realizat că opinca dispare […]