Excursie Țara Moților – Apuseni
Excursie Țara Moților – Apuseni în 5 zile, cu autocarul
Bucuresti – Fagaras – Sibiu – Geoagiu Bai – Sarmizegetusa – Deva – Brad – Pestera Ursilor – Abrud – Rosia Montana – Transalpina
Excursie Țara Moților – Apuseni în 5 zile, cu autocarul este un circuit organizat de agenția de turism Beldi Tours.
Servicii incluse:
- Transport cu AUTOCAR modern, cu climatizare, clasificat minim 3*
- 4 CAZĂRI la hoteluri 3* cu facilităţi superioare
- Masa în regim DEMIPENSIUNE: mic dejun şi cina
- EXCURSIILE prezentate în program
- GHID însoţitor pentru întrega perioadă
- SUVENIR CIRCUIT ROMÂNIA – un CD cu pozele făcute în timpul excursiei
Prețul nu include:
- Alte mese, taxe şi cheltuieli personale
- Intrările la obiectivele turistice cumulate fac aproximativ 100 lei).
Bine de știut:
- Supliment camera single: 250 lei
- Persoanele care se înscriu singure şi pentru care agenţia nu găseşte partener, nu vor plăti supliment
- Așezarea în autocar va fi realizată conform diagramelor, în funcție de ordinea înscrierii turiștilor;
- Copil 2 – 8 ani cazat în cameră dublă cu doi adulţi are reducere 250 lei;
- Grup minim: 40 persoane. Pentru grup între 30 – 39 persoane plătitoare, circuitul se va organiza, dar va trebui plătit un supliment de 50 lei / persoană
- Avans la înscriere 450 lei / persoană;
- Organizatorul poate modifica traseul în funcţie de condiţiile meteo şi situaţiile neprevăzute, ordinea vizitelor se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program;
- Cazarea menționata în acest program poate fi modificată, în acest caz agenția oferind o alternativă similară;
Acceptăm VOUCHERE/TICHETE DE VACANȚĂ emise de: Edenred, Cheque Dejuner Romania, Sodexo
Vezi și alte circuite turistice organizate de: Agenția de turism Beldi Tours
Caută idei de călătorie în categoriile: Natura, Obiective turistice
Prima zi
BUCUREŞTI – GEOAGIU-BAI
Întâlnire cu reprezentantul agenţiei la ora 06:15, în parcarea de la Parcul Izvor.
Deplasare pe ruta Bucureşti – Braşov – Sibiu – Geoagiu Bai (400 km).
Se vizitează: ŞINCA VECHE (mănăstirea rupestră este un vechi lăcaş de cult, cunoscută că „Templul Ursitelor”, „Grota de la Şinca Veche”, „Mănăstirea Săpată în Stâncă” sau „Templul Extratereştrilor), CETATEA FĂGĂRAŞ (în secolul al XVII-lea, devine reşedinţă a principilor Transilvaniei şi centru politico-administrativ al marelui domeniu al Făgăraşului, fiind un impunător centru medieval), CASTELUL DE LUT - VALEA ZÂNELOR (cu formă neobișnuită, ce pare să fi fost construit de hobiți, realizat doar din materiale naturale, dintr-un amestec de pământ, apă, paie, argilă și nisip).
Cazare şi cina în Geoagiu-Bai.
Ziua a 2-a
GEOAGIU BAI – SARMIZEGETUSA
Mic dejun. Deplasare pe ruta Geoagiu Băi – Orăştie - Sarmizegetusa - Geoagiu Băi (120 km).
Zi în natură şi scurtă drumeţie către CETATEA REGEASCĂ SARMIZEGETUSA REGIA (este numele capitalei Daciei preromane, în fapt un complex de sanctuare, situat în Munţii Orastiei, la altitudinea de 1.200 m, în care se remarcă Sanctuarul Mare Rotund şi “Soarele de andezit”. Cei mai mulţi arheologi afirmă că oraşul a fost ridicat în secolele III-II înainte de Hristos, pe când alţii cred că ar fi mai vechi cu cel puţin 600 de ani), BĂILE ROMANE (băile termale romane se păstrează aproape în aceeaşi formă ca şi în antichitate, într-un promontoriu circular cu diametrul de 90-95 m), CASCADA GEOAGIU (este una dintre cele mai spectaculoase din România, apa nu îngheaţă niciodată, şi asta pentru că ea colectează toate cele 16 izvoare termo minerale din zonă, dar şi un râuleţ).
Cazare şi cină în Geoagiu-Bai.
Ziua a 3-a
GEOAGIU BAI – PEŞTERA URŞILOR
Mic dejun. Deplasare pe ruta Geoagiu Băi – Brad – Tebea – Chiscau – Parcul Natural Apuseni – Geoagiu-Bai (350 km). Se vizitează: MUZEUL AURULUI DIN BRAD (se află cele mai valoroase cinci kilograme de aur din lume, pentru ca aurul pe care îl vedem aici arată aşa cum a fost scos el din adâncuri, prin munca miilor de mineri care au trudit în zăcământul de la Mina Barza, vreme de sute de ani), PEŞTERA URŞILOR (grote de o frumuseţe stranie, cu stalactite şi stalagmite extrem de spectaculoase), PANTEONUL MOTILOROR (MORMÂNTUL LUI AVRAM IANCU, GORUNUL LUI HOREA este un stejar vechi de circa 400 de ani, cu circumferinţa de 9 m, aflat la Tebea).
Cazare şi cină în Geoagiu-Băi.
Ziua a 4-a
GEOAGIU BAI – ROŞIA MONTANĂ
Mic dejun. Deplasare pe ruta Geoagiu-Bai – Deva - Abrud – Câmpeni - Roşia Montana - Geoagiu Băi (250 km). Se vizitează: CETATEA DEVA (stăpânită de voievozi, de principi, de conţi şi de ducese, a fost dată în dar, vândută sau bombardată, dar fiecare a lăsat ceva în urma sa), ÎNTOARCERE ÎN TIMP ŞI PLIMBARE CU MOCĂNIŢA (între Abrud şi Câmpeni Gară), COMPLEXUL ROŞIA MONTANĂ (o destinaţie turistică aparte, un loc unde natura şi istoria se întâlnesc cu progresul şi deciziile politice. Una dintre cele mai vechi localităţi cu tradiţie în exploatarea metalelor preţioase din Europa. Alburnus Maior – aşa cum era numită în trecut, un izvor de poveşti şi legende, de istorii şi peisaje încântătoare). Cazare şi cină în Geoagiu-Bai.
Ziua a 5-a
GEOAGIU BAI – BUCUREŞTI
Mic dejun. Deplasare pe ruta Geoagiu-Bai – Transalpina - Bucureşti (430 km). Se vizitează: TRANSALPINA ("ţara de dincolo de munţi" este cel mai înalt drum rutier din România şi din afara ei, atingând altitudinea maximă de 2.145 metri, în Pasul Urdele), POPAS LA STÂNA DE OI, PENTRU A VĂ DELECTA CU MÂNCARE LA CEAUN. Sosire în Bucureşti în jurul orei 21.00.