Pensiunea Doru Muntelui din Dorna Arini – Bucovina.
Vatra Dornei se află într-o depresiune intramontană de origine tectonico-vulcanica, la altitudinea de aproximativ 810 m, la confluenţa Bistriţei Aurii cu Dorna, către care converg culmile Munţilor Călimani (sud) – 2100 m, Suhard (nord-vest) – 1932 m, Giumalau (nord-est) – 1857 m. La aproximativ 19 km spre est pe Valea Bistriţei sunt situaţi Munţii Bistriţei (1791 m).
Pe lângă relieful montan, staţiunea prezintă interes şi datorită numeroaselor izvoare cu proprietăţi curative aflate în zonă. Calităţile balneare ale apelor de la Poiana Negri au fost descoperite în 1806 de medicul Ignatz Plunschk, iar în 1845 în Vatra Dornei a fost ridicat primul stabiliment balnear. După acest an, renumele staţiunii a sporit odată cu afluxul celor veniţi aici pentru tratament.
Datorită aşezării şi poziţionării geografice, Vatra Dornei oferă turiştilor posibilitate de a vizita obiectivele turistice din zonă, renumitele mănăstiri din Moldova şi Bucovina străbătând Pasul Mestecăniş şi Valea Bistriţei.
În perioada sezonului rece vă stau la dispoziţie Pârtia de schi Dealu Negru, de 3000 m lungime, diferenţă de nivel 400 m, grad de dificultate mediu, pârtia de schi Parc, de 900 m lungime, înclinare medie de 28, 5 grade, diferenţă de nivel 150 m, grad de dificultate mediu. Pârtia de schi Dealu Negru beneficiază de o instalaţie de transport telescaun, iar pârtia de schi Parc are în dotare un baby-schi şi un teleschi.
Dintre factorii naturali amintim apele minerale carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonatate sodice, calcice şi magneziene, feruginoase, nămolul de turbă din Tinovul Mare Poiana Stampei caracterizat ca turba oligotrofă slab mineralizată, bine descompusă cu conţinut mare de coloizi organici şi acizi humici, etc.
Beneficiază de factorii naturali persoane cu surmenaj fizic şi intelectual, cu tulburări funcţionale pe fond nervos hiperactiv, cu sedentarism, activitate în mediu cu noxe, microtraumatisme, poziţii vicioase etc. Staţiunea este recomandată în tratamentul unor afecţiuni ale aparatului cardio-vascular, afecţiuni ale aparatului locomotor, boli ale aparatului respirator, boli ginecologice, boli ale sistemului nervos, etc.
Temperatura Staţiunii Vatra Dornei se situează în jurul cifrei de +5, 2 grc, oscilând între -6 în ianuarie şi +15 C în iulie, cu precipitaţii de aproximativ 800 mm pe cmp. Presiunea atmosferică medie este de 690 mm. Densitatea precipitaţiilor este maximă în iunie şi iulie însă şi precipitaţiile din cursul iernii sunt destul de dense, realizând un strat de zăpadă de 1, 1-1, 6 m grosime.
Vatra Dornei se află la 105 km depărtare de municipiul Suceava, 40 km de Câmpulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistriţa. Cel mai apropiat aeroport se află în municipiul Suceava. Accesul se mai poate face şi pe Valea Bistriţei pe şoseaua ce leagă municipiul Piatra Neamţ de Vatra Dornei, 165.
Toate camerele dispun de băi proprii.
Corp A:
– 2 camere cu pat matrimonial
– o cameră cu 3 paturi
– o apartament
– Toate camerele dispun de baie proprie
– Living
– Bucătărie la dispoziţia clienţilor
Corp B:
– 6 camere cu pat matrimoniale cu baie proprie
– 2 cameră cu 3 paturi cu baie proprie
– o cameră cu 4 paturi, cu baie proprie
– Sală de mese, unde se pot organiza mese festive de 80 locuri
– Bucătărie la dispoziţia clientului
Grădina:
– Parcare
– Foişor
– Grătar
– Leagăn
– Rău pe teren propriu, de asemenea şi pădure
– Spaţiu pentru camping (corturi, rulote)
Capacitate:
– 34 locuri cazare
Se pot servi produse ecologice din propria gospodărie.
Se pot organiza drumeţii în pădure, de unde se poate observa animale sălbatice în mediul lor.