Pensiunea Casa Olarului din Baia Sprie – Maramureș.
Pensiunea Casa Olarului din Baia Sprie vă oferă cazare în camere decorate rustic, fiecare cameră având baia proprie.
La parterul casei am amenajat un apartament care pastraza specificul casei ţărăneşti cu tindă şi două camere la care am adăugat şi o baie.
Pensiunea Casa Olarului din Baia Sprie dispunde de 14 locuri în camere duble. Pentru copii putem pune la dispoziţie paturi suplimentare din lemn.
Veţi avea la dispoziţie un salon pentru întâlnirile grupului, sală de luat masa, curtea şi grădină.
Vă punem la dispoziţie lemne pentru focul de tabără care se poate face tot în curte.
Veţi putea asista la demonstraţii de olărit şi modelaj şi veţi avea posibilitatea de a lua lecţii (pentru cei care stau la noi la pensiune oferim 2 lecţii gratuite în funcţie de programul atelierului şi de programul dvs.)
Aveţi posibilitatea de a cumpăra lucrări din ceramică la preţ de atelier.
De neuitat sunt cinele la lumia lămpaşelor şi a lumânărilor în cadrul cărora se deapănă poveşti de demult.
La 5 km de Baia Sprie sunt pârtiile de ski de la Mogosa şi Suior, iar la 15 km cea de la Cavnic, diversificate pe grade de dificultate şi dotate cu teleski.
Se pot face drumeţii în funcţie de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie. De exemplu se poate vedea chiar în Baia Sprie într-o excursie de 4 ore un lac sulfuros care-şi schimbă culoarea în funcţie de concentraţia de sulfuri şi ioni de cupru – Lacul Albastru.
Baia Sprie se află pe drumul de la Baia Mare la Sighet, iar la Sighet se poate vizita fosta închisoare devenită acum Muzeul Memorialul durerii; Casa Memorială Ellie Wiesel sigheteanul care a devenit laureat al premiului Nobel pentru pace.
La o distanţă de 18 Km de Sighet se poate vedea Cimitirul Vesel de la Săpânţa.
În Țara Maramureşului se pot vedea mai multe biserici de lemn. De exemplu în Bârsana, Biserica de lemn Intrarea Maicii Domnului în Biserică, atestată documentar încă din 1720. La 7 km de la Baia Sprie în direcţia Cavnic, se află biserica de lemn de la Surdesti, construită în 1766 și are o înălțime totalã de 54 m. Acoperișul are două rânduri de streșini care înconjoară biserica. Grinzile din stejar ale pereților au fost așezate pe o fundație din piatră. Pictura interioară a bisericii datează din 1783. Biserica este inclusă din anul 1999 în lista patrimoniului cultural mondial Unesco. De asemenea se pot vedea biserici de piatră datând din 1330-1340 în comună Bogdan Vodă.
În Baia Mare se poate vedea Muzeul de Etnografie și Muzeul de Mineralogie.
Sărbătorile de iarnă oferă posibilitatea de a fi martori la vechile obiceiuri care încă se mai pastraza în aceste locuri, la fel ca vestimentaţia popolara în zilele de sărbătoare.