Casa Patryk din Orșova – Cazane Dunării.
Casa Patryk din Orșova vă invită să petreceți un sejur minunat pe malul Dunării. Situată la ieșirea din orașul Orșova, chiar pe malul apei, Casa Patryk este locația ideală, fie că alegeți să vă petreceți concediul alături de familie, fie alături de grupul de prieteni.
Casa Patryk din Orșova oferă toate cele necesare pentru un sejur de neuitat, pe malul Dunării.
Facilități
Cu o capacitate de cazare de 12 locuri, în două camere duble matrimoniale, un apartament cu două camere și o cameră pentru 4 persoane, Casa Patryk din Orșova este ideală atunci când vă doriți ca sejurul dumneavoastră să fie descris prin liniște și relaxare. Camerele duble matrimoniale beneficiază de acces la bucătărie și baie pe hol, în timp ce apartamentul și camera pentru 4 persoane dispun de baie proprie și acces la bucătăria proprie. Unele camere au balcon și frigider.
Accesul la internetul Wi-Fi este gratuit și este disponibil în toată proprietatea.
Casa Patryk din Orșova beneficiază de o gradină generoasă, trerasă și un loc special amenajat pentru prepararea grătarului. Tot în cadrul pensiunii regăsiți și o piscină. La parter vă întâmpină un living generos și un televizor cu ecran plat.
Ce vizităm?
Mănăstirea Sfânta Ana
Complexul monahal este format din biserica de lemn, cu elemente de stil tradițional românesc, chilii pe ambele părți ale mănăstirii, ansamblul formând litera ”U”. În ultimii ani au mai fost construit un altar de vară cu clopotnița.
Mănăstirea Sfânta Ana este un frumos loc de rugăciune. De aici vă bucurați și de o panorama deosebită asupra Dunării.
Mănăstire Vodița și Mănăstirea Mraconia
Mănăstirea Vodița se află între municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova, cu abatere de la drumul european 70, pe valea râului Vodița, într-un colț plin de liniște și natură.
Mănăstirea Vodița este prima mănăstire administrată autonom din țara noastră și cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar.
Mănăstirea Mraconia merită să fie descoperită și vizitată fiind localizată într-un colț al naturii, acolo unde Dunărea întâlnește uscatul. Istoria îndelungată a acestui lăcaș de cult vă va impresiona. Bucurați-vă de o excursie în cazanele Dunării și descoperiți o parte din cultura și istoria românilor.
Grota Veterani, Chipul lui Decebal și Cazanele Dunării
Chipul lui Decebal este cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei. Un obiectiv turistic de referință pentru România, dar și cel mai important obiectiv din zona Cazanelor Dunării.
Este istoria românilor transpusă în piatră reprezentând pe unul dintre cei mai de seamă regi ai dacilor, strămoșii noștri.
Statuia Chipul lui Decebal este un basorelief, cu o înălțime de 55 de metri și o lățime de 25 de metri. Statuia impunătoare îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al dacilor, ce a domnit între anii 85 – 106. După cum stim Decebal s-a confruntat cu romanii, sub conducerea împăratului Traian, în războaiele din 101–102. După aceste războaie o mare parte din Dacia a fost transformată în provincie romană.
Cazanele Mari și Cazanele Mici alcătuiesc unul dintre cele mai frumoase trasee turistice naturale din zona Dunării. Rezervația naturală este cuprinsă între Masivul Ciucaru Mare și Ciucaru Mic, între localitățile Eșelnița și Dubova. Îmbină într-o armonie perfectă culorile apei cu ale stâncilor și ale vegetației.
Cazanele Mari și Cazanele Mici, numite și Cazanele Dunării, au o lungime de 9 kilometri și uimesc turiștii prin frumusețea și măreția stâncilor.
Mergând cu mașina pe DN57 ți se dezvăluie o priveliște minunată: apa Dunării și impunătoarele cazane. Cazanele Mici sunt dominate de stâncării abrupte. Iar Cazanele Mari cu pereți verticali pot fi văzute doar din apă, cu barca.