Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor


Cascada Urlătoarea este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale din Valea Prahovei şi o importantă atracţie turistică a zonei.

Cascada Urlătoarea se află în Munţii Bucegi,  în apropierea staţiunii Buşteni, pe Valea Jepilor.

Situată în apropierea traseului turistic ce duce de la Buşteni la Platoul Bucegilor, această cascadă nu trebuie ratată, fiind un loc foarte frumos şi răcoros unde ne încărcăm cu energie pozitivă şi prindem putere pentru a merge mai departe.

Cascada Urlătoarea este formată din mai multe căderi de apă întinse de-a lungul pârâurilor Urlătoarea Mică şi Urlătoarea Mare. Cea mai importantă cădere de apă are 15 metri înălţime şi un debit puternic.

Numele „Urlătoarea” i-a fost dat datorită zgomotului produs de apă în cădere.

Putem  ajungem la Cascada Urlătoarea urmând unul dintre cele mai cunoscute trasee:

  • Poiana Ţapului – Valea Urlătorii – Cascada Urlătoarea,  traseul este marcat cu punct albastru şi durata estimată este de 35 – 40 minute.

Caută cazare aici: Cazare Poiana Țapului

  • Buşteni – Cascada Urlătoarea, traseul este marcat cu un punct roşu, durata estimată este tot de 35 – 40 minute.

Caută cazare aici: Cazare Bușteni

Dar nu este nicio problemă dacă ajungem în 2 – 3 ore, putem merge încet, relaxaţi, ne putem bucura de zgomotul de fundal al naturii,  putem simţi aerul curat, putem privi florile, frunzele, copacii, putem asculta păsările.

La întoarcere putem alege un traseu diferit de cel de la venire pentru a explora şi mai mult frumuseţile naturii, pentru a asimila şi mai multe imagini frumoase pe care să le luăm cu noi.

Munţii Bucegi sunt recunoscuţi ca fiind gazde a numeroase căderi de ape datorită pereţilor abrupţi. Dintre cele mai impresionante amintim Cascada Caraiman şi Cascada Vânturiş, ambele meritând fiecare picătură de sudoare scursă de pe fruntea noastră pentru a ajunge la ele.


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


 

Băile-Olănești Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Băile Olănești și izvoarele tămăduitoare

Băile Olănești – oaza de sănătate din Vâlcea Băile Olănești coordonate GPS:  Latit. 45.201514, Longit. 24.246619 Băile Olănești este una dintre cele mai importante stațiuni balneare din România. Așezată în județul Vâlcea la poalele Carpaților Meridionali, înconjurată de păduri bogate de foioase și de un peisaj frumos și natural, stațiunea Băile Olănești, beneficiază de ape tămăduitoare […]

0 comments
Tabula-Traiana-–-umbra-dăltuită-a-istoriei Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Tabula Traiana – umbra dăltuită a istoriei

Tabula Traiana – urme ale istorie noastre Tabula Traiana este o placă memorială aflată în Cazanele Mici, pe malul sârbesc al Dunării. Se spune că a fost ridicată de împăratul Traian și rezistă de peste 2000 de ani. Aceasta este așezată față în statuia Chipul lui Decebal și poate fi vizitată cu barca. Tabula Traiana a fost ridicată în urma […]

3 comments
Oradea Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor

Oradea – O portiță către trecut

Oradea din Evul Mediu și până în prezent În 1113, Oradea este menționată în izvoarele istorice pentru prima dată sub latinescul „Varadium” (diploma Benedictum din Zobor). Pe parcursul secolelor, cetatatea a devenit un „refugiu” pentru diferite etnii, fiind considerată un mozaic etnic. După invazia mongolă de la 1241, Oradea are parte de o dezvoltare remarcabilă […]

1 comment

One Reply to “Cascada Urlătoarea – vocea Bucegilor”

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *