Canionul Șapte Scări – șapte scări și șapte cascade
Canionul Șapte Scări coordonate GPS: N 45°34’04.43″ E 25°38’35.82″
Canionul Șapte Scări este situat în Transilvania, mai exact în partea central – vestică a Munților Piatra Mare în apropiere de Valea Timișului (Dâmbu Morii), pe pârâul Șapte Scări, afluent de stânga al Văii Șipoaia.
Datorită volumului de apă al pârâul Șapte Scări, s-au format o impresionantă serie de cascade, șapte la număr, situate la diverse înălțimi. Cea mai mare cascadă având peste 35 de metri înălțime.
Cascadele reprezintă frumusețea acestui obiectiv turistic, mai ales când volumul de apă al pârâului Șapte Scări crește și în anotimul rece când cascadele sunt înghețate.
Pereții canionului sunt finisați datorită căderii permanente a apei.
Pentru a putea fi accesibil canionul, s-au amenajat numeroase podețe și șapte scări din oțel zincat care trebuie urcate și coborâte. Cea mai lungă scară are aproximativ 15 metri şi oferă o privelişte impresionantă.
Masivul Piatra Mare, unde se află și Canionul Șapte Scări este clasificat ca fiind arie naturală şi se află pe lista Sit Natura 2000.
Peisajul de la Canionul Șapte Scări este spectaculos datorită stâncilor grandioase care se află de ambele părți ale defileului și a cascadelor încântătoare care îți dau o stare de spirit aprate.
Trasee turistice spre Canionul Șapte Scări:
De pe DN1, în dreptul localității Timișul de Jos (situate la aproximativ 10 kilometrii de Brașov) se face dreapta pe pod și se merge aproximativ un kilometru spre Domeniul Dâmbu Morii din localitatea Săcele, aici fiind punctul de plecare spre canion.
Traseul este marcat cu bandă galbenă și urmează cursul pârâului Șipoaia. Este un traseu uşor și foarte bine marcat, iar durata de parcurgere este în jur de o oră.
Tariful pentru a vizita canionul este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, elevi și studenți.
Pentru un sejur reușit în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro
Canionul Șapte Scări, un traseu care merită parcurs din plin atât vara cât și iarna!
Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Brașov, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice
Un obicei păstrat din străbuni – Ceata de feciori din Ţara Făgăraşului
Sursa foto: Țara Fagărașului, Mihai Vijoli şi Mihai Sin Ţara Făgăraşului, o zonă depresionară aflată în inima României, este un loc unic unde încă se mai păstrează obiceiurile şi tradiţiile din străbuni. În perioada sărbătorilor de iarnă locuitorii din localităţiile făgărăşene, participă la cel mai îndrăgit obicei, care se păstrează în multe sate din această […]
Marele profesor, protopsalt Anton Pann
Marea contribuţie a marelui profesor, protopsalt şi compozitor Anton Pann la “rumanire” S-a născut în perioada anilor 1796-1798, în localitatea Sliven-Bulgaria sub numele de Antonie Pantoleon Petroveanu (Petrovitul), din tatăl vlah – Pandele Petrov și mama grecoaică-Tomaida, fiind cel de-al treilea fiu al familiei. Pentru părinţi, cei trei copii reprezentau toată speranţa şi fericirea, condiţiile […]
Mănăstirea Humor – artă și religie
Mănăstirea Humor – Așezământul monahal de maici Mănăstirea Humor coordonate GPS: 47.593694, 25.854525,12 Bucovina găzduiește una dintre cele mai impresionante biserici din România, Mănăstirea Humor, construită în anul 1530 de Toader Bubuiog, iar arhitectura acestui edificiu religios prezintă un interes aparte. Un element particular îl reprezintă pridvorul deschis cu arcade, o inovație determinată atât de tradiția […]