Biserica Neagră cel mai mare lacas de cult din Romania

Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Biserica Neagră – cel mai mare biserică gotică din Transilvania


Imagini: Petronela Alexandru


Biserica Neagră coordonate GPS: 45.6408552, 25.5877963

Veche de peste 500 de ani, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument istoric al Braşovului, cea mai mare biserică gotică din Transilvania şi, după cum afirmă unii istorici, cel mai mare edificiu religios între Viena şi Istambul. Mai mult decât atât, înăuntrul ei se află una dintre cele mai mari orgi din Europa şi cea mai mare colecţie de covoare vechi din Asia Mică.

Orga Bisericii Negre, una dintre comorile bisericii, a fost construită între anii 1836-1839 de către firma Bucholz din Berlin, fiind apoi restaurată de o firmă elveţiană specializată, între anii 1998 – 2001.

Turiştii care vizitează vara Biserica Neagră, acest obiectiv turistic deosebit, pot asculta concerte de orgă susţinute de organişti renumiţi din ţară şi din străinătate alături de corul Bach al Bisericii Negre. Corul a fost înfiinţat în anul 1933 de muzicologul şi profesorul Victor Bickerich, care între anii 1922-1962 a fost organistul Bisericii Negre. În prezent corul este condus de organistul Steffen Schlandt. Băncile cu speteze mobile din nava principală au fost instalate în biserică în anul 1937, odată cu introducerea încălzirii. Aceste bănci permit vizitatorului, care la începutul serviciului divin stă cu faţa la altar, să se aşeze în timpul predicii sau la concerte cu faţa spre amvon sau orgă.

Colecţia de covoare vechi, din regiunile Brussa, Usak şi Ghiordes din Asia Mică din secolele XVII-XVIII  reprezintă un tezaur inestimabil al Bisericii Negre. Acestea au fost donate, de-a lungul timpului de către breslele meşteşugarilor din oraş, de către negustori şi cetăţeni.

Potrivit estimărilor turistice, anual prin Biserica Neagră trec circa 100.000 de turişti, fiind considerată al doilea obiectiv de interes major din judeţ, după Castelul Bran.

Concertele de orga sunt organizate doar pe timpul verii:

  • Iunie şi Septembrie, marţi, ora 18:00
  • Iulie şi August, marţi, joi şi sâmbătă, ora 18:00

Adresa: Curtea Johannes Honterus nr. 2 , judeţul Braşov

Pentru un sejur reușit în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

Program de vară:

  • Marţi-Sâmbătă: 10:00 – 19:00
  • Duminică: 12:00 – 19:00
  • Luni: închis

 Program de iarnă:

  • Marţi-Sâmbătă: 10:00 – 15:00
  • Duminică: 12:00 – 15:00
  • Luni: închis

 Există taxa de intrare: DA.

Telefon: 0268 511 824

Acces: la Biserica Neagră se poate ajunge astfel :

  • de la Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Făgăraş-Braşov (aprox. 418 km)
  • de la Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Azuga-Predeal-Braşov (aprox. 161 km)

Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Cimitirul-Vesel-de-la-Sapanta-3 Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Cimitirul Vesel de la Săpânța

Cimitirul Vesel de la Săpânța – un muzeu unic al artei populare Foto: Monica Burtea Cimitirul Vesel de la Săpânța coordonate GPS: 47.9714 N – 23.6956 E Cimitirul Vesel de la Săpânța din județul Maramureș, este un obiectiv turistic unic atât prin aspectul crucilor albastre și înfrumusețate cu picturi naive, dar mai ales prin mesajele […]

0 comments
Valea-Iadului Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Valea Iadului – locul care spune povestea raiului

Valea Iadului Valea Iadului coordonate GPS: 46.734755, 22.561069 Valea Iadului este localizată în Munții Apuseni între masivele Piatra Craiului și Bihor, pe drumul ce leagă Lacul Leșu de Stâna de Vale. Se spune că numele de Valea Iadului i-a fost dat de localnici din cauza dezastrelor naturale ce aveau loc aici în fiecare primăvară după […]

0 comments
Transylvania-Tourism-Fair-turismul-Să-fim-împreună-” Biserica Neagră – cel mai mare lăcaș de cult din România

Transylvania Tourism Fair – turismul ,,Să fim împreună !”

Cooperarea și competitivitatea sunt două dintre verigile cele mai importante ale lanțului turistic românesc. Aceste elemente au susținut baza conferinței pe tema turismului din județul Brașov din acest weekend. Turismul românesc weekend-ul acesta a prins un nou contur, un contur mai accentuat cu noi aspirații. Acest contur se datorează  în primul rând, îndemnului la unitate […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *