Lacul Dracului coordonate GPS: N 44.86440 E 21.81262
Lacul Dracului este un lac carstic care se află în Munții Locvei ( județul Caraș-Severin ), fiind situat pe malul stâng al Nerei.
Inițial a fost un lac subteran, dar datorită prăbușirii unei bucăți din tavanul peșterii, Lacul Dracului a ieșit la suprafață, fascinând turiștii.
Peștera Lacul Dracului se găsește și în prezent, lacul fiind situat chiar lângă una dintre cele două intrări ale peșterii.
Lacul este cunoscut ca fiind cel mai mare lac carstic din România, având o suprafață de aproximativ 700 mp, diametru de 20 m și o adâncime care variză între 9 și 12 m.
Lacul este alimentat de apele Nerei și de ploi.
Apa Lacului Dracului are reflexe verde – smarald, acestea variind în funcție de culoarea cerului care este oglindită în el.
Datorită reflexiei uimitoare a soarelui în apa lacului, acest loc îți creează o senzație de poveste. Măreția stâncilor se oglindește perfect în apa lacului.
O legendă spune că lacul ar fi fără fund, având mai multe tunele subterane și cei care cuteză să facă baie în apele lui, au șanse mari să nu mai reveniă la suprafață.
Lacul Dracului este considerat un adevărat monument al naturii și face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.
Se zice că dintre traseele Cheilor Nerei, traseul spre Lacul Dracului ar fi cel mai dificil dar odată finalizat îți dă o satifacție care nu poate fi descrisă în cuvinte.
Trasee turistice spre Lacul Dracului:
Un traseu care duce la Lacul Dracului începe de la Podul Bei, cu trecere prin Cantonul Damian şi prin porţiunea numită “La Cârlige”. Acesta fiind și cel mai spectaculos traseu spre Lacul Dracului.
Alt traseu indicat este din Sopotu Nou, fiind o distanță de aproximativ 6 kilometri de pracurs pe Cheile Nerei, până la Lacul Dracului.
Lacul Dracului este o adevărată legendă vie care merită văzut în realitate, nu doar în fotografii.
Caută cazare în categoria: Cazare Cazanele Dunarii, Cazare Valea Cernei, Cazare Eselnița, Cazare Dubova, Cazare Măcești, Cazare Orșova, Cazare Coronin
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice
Obiceiuri de Crăciun în Bucovina
Obiceiuri de Crăciun în Bucovina Frumoasă zonă a Bucovinei îmbracă haine de sărbătoare cu ocazia sărbătorii de Crăciun. Tradițiile și obiceiurile unice te ademenesc să petreci un minunat Crăciun în Bucovina. Gospodarii din satele Bucovinene, înainte de Crăciun recuperează lucrurile împrumutate sau restituie ce au împrumutat de la vecini sau de prin satele vecine. Se spune […]
Cheile Dobrogei – invitaţie printre corali milenari
Cheile Dobrogei – invitaţie printre corali milenari Cheile Dobrogei coordonate GPS: 44°29′42″N 28°27′08″E Cheile Dobrogei se întind pe o suprafaţă de 285 ha şi sunt situate in podişul Casimcei între localităţile Mihail Kogălniceanu şi Râmnicu de Jos, la aproximativ 35 Km de Năvodari. În pereţii calcaroşi din Cheile Dobrogei se găsesc specii de fosile perfect conservate acestea […]
Crăciun în Banat cu obiceiuri din străbuni
Banatul răsună de colindători și voie bună De Crăciun în Banat, veți descoperi tradiții unice și o atmosferă de sărbătoare specifică satelor de bănățeni din Caraș-Severin și Timiș! Cel mai important obicei în satele din Banat este mersul la colindat, obicei păstrat și în zilele noastre. La colindat merg atât copii, cât și cete […]
One Reply to “Lacul Dracului – oglinda cerului”