Lacul Ochiu Bei – ochiul pământului
Lacul Ochiu Bei coordonate GPS: N 44 56.165 E 21 47.426
Lacul Ochiu Bei se află pe Valea Beiului, acolo unde Munții Aninei se îmbină armonios cu Munții Locvei, în județul Caraş-Severin.
Zona este ușor accesibilă, drumul spre lac este îngust și cel mai cunoscut traseu începe de la Podul Beiului. Traseul este marcat cu bandă albastră.
Urmând cursul apei treceți pe lângă cascada La Văioaga (pentru a ajunge la cascadă trebuie să fiți atenți la indicatoarele de pe marginea drumului) apoi ajungeți la păstrăvărie și de acolo urmați poteca din partea stângă până la lac.
Pe cursul râului Bei, sau Beu cum i se mai spune, sunt așezate în trepte calcaroase numeroase cascade de dimensiuni reduse. Sursurul apei peste pietre și trilurile păsărilor te însoțesc pe tot parcursul drumului.
Pe alocuri, pereții muntoși se îndepărtează lăsând loc pajiștilor în care natura presară flori, dar este și locul ideal de așezat cortul.
În capătul cărării se deschide valea într-un micuț luminiș, iar în partea dreaptă apare lacul.
Lacul Ochiu Bei, de o culoare albastră cu ușoare nuanțe de verde, este înconjurat de brazi bătrâni cu ramurile verzi.
Alimentat permanent de un izvor submers, Ochiu Bei nu îngheață niciodată, având temperatură pozitivă atât vara cât și iarna.
Limpezimea pură a apei transformă plimbatul păstrăvilor într-un adevărat spectacol pentru turiști. Măreția brazilor se oglindește perfect în claritatea apei.
Imaginea din jurul lacului este feerică, totul este învăluit într-o aură misterioasă, energia naturii simțindu-se puternic aici.
Ochiu Bei are o suprafață de 284 mp și o adâncime de 3,6 m.
Aici apa Beușniței întâlnește apa Beiului, se împletesc și pornesc spre vărsarea în râul Nera într-un lung și frumos drum încărcat de legende cu sânzâiene, bei, fete fumoase și iele.
Traseu turistic Ochiu Bei
Lacul Ochiu Bei este parte din traseul: Podul Bei – cascada La Văioaga – Lacul Ochiu Bei – cascada Beușnița
La Ochiu Bei ajungeți urmând traseul:
- Timișoara – Oravița – Potoc – Podul Bei
- București – Craiova – Orșova – Bozovici – Oravița – Potoc – Podul Bei
Nu uita să lași în urma ta doar urma pașilor și să iei cu tine doar pozele când pleci acasă!
Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Văliug, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice
Tabula Traiana – umbra dăltuită a istoriei
Tabula Traiana – urme ale istorie noastre Tabula Traiana este o placă memorială aflată în Cazanele Mici, pe malul sârbesc al Dunării. Se spune că a fost ridicată de împăratul Traian și rezistă de peste 2000 de ani. Aceasta este așezată față în statuia Chipul lui Decebal și poate fi vizitată cu barca. Tabula Traiana a fost ridicată în urma […]
Despre vin, senzualitate și erotism
Vinul se bea in doi, dar goi pentru că patează „In vino veritas” În urmă cu 7000 de ani, undeva în Mesopotamia, apare cultura viței de vie, extinzându-se apoi în tot Orientul Mijlociu. La rândul lor, grecii, romanii și egiptenii au adoptat această cultură, primele etichete apărând în Egiptul antic. Astfel, au fost descoperite ulcioare […]
Mănăstirea Humor – artă și religie
Mănăstirea Humor – Așezământul monahal de maici Mănăstirea Humor coordonate GPS: 47.593694, 25.854525,12 Bucovina găzduiește una dintre cele mai impresionante biserici din România, Mănăstirea Humor, construită în anul 1530 de Toader Bubuiog, iar arhitectura acestui edificiu religios prezintă un interes aparte. Un element particular îl reprezintă pridvorul deschis cu arcade, o inovație determinată atât de tradiția […]
One Reply to “Lacul Ochiu Bei – locul care oglindește sufletul pământului”