Stațiunea Călimănești – Cozia. Legenda vie
Veche de mai bine de 200 de ani, stațiunea Călimănești – Cozia este situată în partea central-sudică a României, pe malul drept al Oltului. Un loc ascuns între munți, îmbrățișată de apele izvoarelor ca nişte oglinzi nemărginite, în care se răsfrâng aurul razelor și curgerea ușoară a norilor.
Supranumită și “pământ sacru” stațiunea Călimănești – Cozia are un puternic potențial turistic, fiind o stațiune balneoclimaterică de renume.
O zonă de un rang superior reușește cu ingenuitate să ia asupra sa toate grijile și necazurile oricărei persoane ce îi calcă pământul. În timp ce anumite stațiuni își poartă numele ca pe niște cicatrici brăzdate de vremuri grele, stațiunea Călimăneşti – Cozia și-l poartă ca pe o medalie de aur cu deosebită stimă și respect, indiferent în ce vreme bună sau rea s-ar afla.
Istoric cutremurător
De mii de ani stațiunea Călimănești – Cozia poartă pe umerii săi pământuri sfinte. Monumente istorice pline de glorie. Castrul de apărare, în locul numit Bivolari construit de către romani, dar și Pavilionul Central-Hotelul Central 1881-1886. Amintiri întipărite pe vechile hotare. Mănăstiri ce îmbracă colțurile retrase ale stațiunii. Mănăstirea Ostrov – prima mănăstire de călugărițe din România ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab. Mănăstirea Cozia zidită de domnitorul Mircea cel Bătrân.
Denumirea de “Cozia” provine din limba greacă “coz” ce înseamnă “nuc”. Pe vremurile îndepărtate, de mult apuse, se putea remarca o minunată plantație bogată şi nemărginită de nuci. Ținutul Cozia era pe atunci cunoscut sub numele de “Nucet”.
Prăfuită de anii brăzdați și zbuciumați ai istoriei neguroase, reușește să-și lase trecutul în spate şi să reînvie din temelii. În anul 2015 multe monumente au fost restaurate.
Stațiunea Călimănești – Cozia
Bazele de tratament, apele termale, parcurile acvatice, dar și cele naturale, ne dovedesc sănătatea pură cu care ne întâmpină stațiunea Călimănești – Cozia în orice moment al anului.
Pământul românesc, mai precis România, este numită și “Grădina Maicii Domului”, fapt ce dă verosimilitate întregii stațiuni. Tot mai des căutată de turiști pentru miracolele bazelor de tratament, stațiunea ajunge să se plaseze pe primele locuri în topul preferințelor acestora.
Întinsă pe o suprafaţă de 5 km stațiunea Călimănești – Cozia te face să simți un fior în corp încă de la primii pași făcuți aici.
Staţiunea va fi și va rămâne o enigmă pentru istorici, un refugiu pentru melancolici, loc de tratament pentru nevoiași. Dar și cel mai minunat tărâm pentru copii. Un loc în care te poți întoarce ori de câte ori pământul te cheamă și nu în ultimul rând o legendă vie.
Stațiunea Călimănești – Cozia te invită să-i deslușești tainele ascunse și să uiți de lumea grijior. Te aşteaptă în orice moment cu promisiunea de a reveni cât de curând.
Caută cazare în categoriile:
Cazare Oltenia, Cazare Valea Lotrului, Cazare Pensiuni
Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice
Excursie cu barca în Clisura Dunării
O zi perfectă începe cu o excursie cu barca în Clisura Dunării Imagini: Claudiu Vatau După o săptămână plină ne decidem să plecăm din oraș pentru câteva zile de relaxare. Ne dorim un loc în care să nu fie nici foarte cald, dar nici rece, să fie și munte, dar și apă așa că cea mai […]
Paștele – moment de cumpănă pentru creştini
Întorcându-ne în timp şi păşind pe urmele prăfuite ale trecutului regăsim rămăşiţele tradiţiilor pascale, care ne aduc aminte de zilele pătimitoare ale Mântuitorului. În trecutul zbuciumat al patimilor, înşuşi Iisus din iubirea Sa nemărginită îşi jertfeşte viaţa pentru fiecare fiinţă în parte. La scurt timp, mai exact la trei zile, acesta îşi revarsă dragostea pură […]
Stațiunea Straja – perla Văii Jiului
Stațiunea Straja – stațiune montană Stațiunea Straja este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România, cu pârtii de schi moderne și peisaje pitorești ale Munților Vâlcan. Straja este situată pe teritoriul administrativ al municipiului Lupeni, județul Hunedoara, la o altitudine de 1380 de metri, cu o altitudine maximă în vârful Straja de 1445 […]