Hai la plajă pe litoralul românesc!
Litoralul românesc este una dintre principalele atracții turistice ale țării noastre.
România este înzestrată, din punct geografic și turistic, cu toate formele de relief, dar și cu ieșire la mare, astfel avem numeroase oportunități de a ne petrece vacanța la munte, la mare, în situri rurale sau în orașe culturale, cu o mare zestre istorică. Cu toate acestea vara turiștii cuceresc litoralul românesc.
Litoralul românesc are o lungime de 244 de kilometri, având ca extremități Capul Midia în nord și Vama Veche în sud. Frumusețea Mării Negre este dată de culoarea unică, verzuie spre neagră, culoare datorată salinității crescute. Apa marină și baia de soare sunt benefice pentru sănătatea noastră. Sunt eficiente în tratarea a numeroase boli: reumatismale, respiratorii, bronșite, alergii, boli de inimă, creșterea metabolismului etc.
La mare trebuie să începeți ziua privind și respirând aerul marin pentru o stare de bine!
Cazarea este pentru toate gusturile și toate buzunarele. Caută aici cazare la mare
Stațiunile litoralului românesc
Litoralul Românesc are 15 stațiuni care satisfac toate dorințele turiștilor. Fie că doriți să petreceți o vacanță liniștită, departe de agitație, sau doriți să petreceți în fiecare seară, pe Litoralul Mării Negre veți găsi toate opțiunile. Cea mai importantă și cunoscută stațiune de pe litoralul românesc este stațiunea Mamaia, aflată în apropierea municipiului Constanța. Este cea mai renovată stațiune și cuprinde toate facilitățiile necesare pentru un sejur complet: all inclusive, Aqua Park-uri, cluburi de noapte, hoteluri de lux și chiar o telegondolă ce oferă o panoramă deosebită.
Stațiunile tineretului de pe litoralul românesc
Pe Litoralul Românesc avem și o stațiune dedicată studenților și tineretului. La Costinești se organizează tabere pentru elevi și studenți, iar muzica răsună până dimineața, tinerii petrecând timpul dansând și bucurându-se de petrecerile de pe plajă. Mai este încă o stațiune a tinereții, Vama Veche, destinată mai ales celor nonconformiști. Se ascultă muzică folk, se bea multă bere, iar în Vama Veche găsim multe plaje de nudiști.
Stațiunile perfecte pentru concediul cu copii
Pentru familiști și pentru cei care caută liniște sunt mai multe stațiuni retrase care oferă relaxare și liniște.
Eforie Nord și Năvodari (Mamaia Nord) sunt stațiuni pentru familiile cu copii, cu facilități diverse de cazare, Aquapark-uri și localuri unde puteți servi masa, la prețuri foarte bune. De asemenea, Eforie Nord are numeroase proprietăți balneoclimaterice, prin prezența lacului Techirghiol. Lacul Techirghiol este recunoscut pentru curele cu nămol și apa sărată ce tratează numeroase boli.
Următoarele stațiuni: Eforie Sud, Neptun, Venus, Saturn, Olimp, 2 Mai ș.a.m.d. oferă cazare și facilități pentru familii și nu numai la prețuri foarte bune. Și în aceste stațiuni sunt prezente izvoare mezotermale și nămol, cu valoare terapeutică. În Eforie Sud, plaja este liniștită și cu multă verdeață, ce îi oferă un spirit sălbatic și retras. De asemenea, stațiunea 23 August este retrasă, un colț sălbatic, unde simți liniștea și relaxarea mult dorită. Plajele sunt pline de verdeață, și oferă o imagine relaxantă, special pentru cei care caută liniștea și plimbările pe plajă.
Obiective turistice culturale și istorice de pe litoral
Pe lângă soare, plajă, apă, pe litoralul Mării Negre putem vizita obiective turistice culturale și istorice de mare importanță. Aici veți descoperi mărturii veche ale continuității civilizațiilor pe aceste meleaguri. Cetatea Histria, fostă colonie grecească, vestigiile fostei colonii Tomis în Constanța, Muzeul de Istorie din Constanța, Cazinoul din Constanța, Moscheia din Constanța, Delfinarul din Constanța și multe alte obiective.
Vă așteptăm pe Litorul Mării Negre, cu multă căldură, soare și distracție să petreceți un sejur de vis cu cele mai bune oferte!
Caută cazare în categoria: Cazare Litoralul Marii Negre, Cazare Vama Veche, Cazare Neptun, Cazare Costinești, Cazare Constanța, Cazare Mamaia, Cazare Eforie Nord, Cazare Eforie Sud
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre:
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice
Participă la Târgul de Turism al României!
Participă la Târgul de Turism al României! Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României va avea loc la ROMEXPO între 14 și 17 noiembrie 2019 în Pavilionul B1. Printre sutele de expozanți tradiționali ai manifestării se numără agenții de turism, tour-operatori, zonele turistice din România prin intermediul: Administrațiilor Publice Locale, Asociațiilor de Turism, […]
VINVEST 2019 – În premieră spumant cu particule de aur
VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST are loc în acest weekend la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara și va fi una specială pentru iubitorii de vin. […]
Nicolae Creţulescu
Nicolae Creţulescu – urmașul lui Constantin Brâncoveanu Nicolae Creţulescu s-a născut la 1 martie 1812 la Bucureşti şi a decedat în 26 iunie 1900 în satul Leordeni, judeţul Argeş. Descendent direct al lui Constantin Brâncoveanu, a studiat medicina la Paris între anii 1834 si 1839. Mărturiile despre viaţa studeţească la Paris, sunt consemnate, mai târziu […]