Ținutul Secuiesc
Ținutul Secuiesc este regiune ce înglobează trei județe din sud – estul Transilvaniei: Harghita, Covasna și o parte din Mureș. În această zonă în perioada medievală, au fost colonizați secuii și, pe alocuri sașii. Secuimea este un grup etnic maghiar, de origine necunoscută, care vorbesc un grai unguresc, cu numeroase regionalisme și arhaisme. Această zonă este caracterizată de numeroase obiective culturale, dar și naturale, unde turiștii pot descoperi locuri minunate, pitorești, cu o arhitectură specifică acestor locuri.
Ținutul Secuiesc este cunoscut pentru peisajul montan, dar și pentru stațiunile balneare. Numeroasele izvoare curative: Băile Tușnad, Harghita Băi, Stațiunea Balvanyos, Stațiunea Sovata, Stațiunea Borsec au numeroase beneficii pentru tratarea bolilor reumatice, cardiace, posttraumatice, ginecologice etc.
Aici, în Ținutul Secuiesc veți descoperi numeroase obiective naturale, culmile munților Carpaților Orientali și lacuri naturale. Lacul Roșu, singurul lac natural montan. Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țară. Cheile Bicazului dominate de stâncile sălbatice. Poiana Narciselor din Vlăhița, de neratat în luna mai când narcisele sunt înflorite, iar poiana are culoarea soarelui. Salina din Praid, una dintre cele mai frumoase saline de la noi. Balta Dracului, o erupție de gaze și noroi, foarte interesantă și multe alte frumuseți naturale zămislite aici.
Tabloul este completat de obiective culturale și istorice, ce simbolizează acțiunile istorice din această zonă. Biserici fortificate, de rit protestant–unitariene sau luterane. Cetăți dacice, urme ale înaintașilor noștri: Cetatea Zânelor, Cetatea Bud și multe altele. Muzee: de etnografie, istorie, mănăstiri, biserici vechi.
Ținutul Secuiesc este o zonă unică, prin istorie și cultură, unde veți descoperi locuri frumoase, pitorești, cu tradiții și obiceiuri amestecate prin multiculturalitatea ce trăiește aici, și o atmosferă turistică, pentru o vacanță reușită în frumoasele locuri din Ținutul Secuiesc!
Sursa foto: punctul.ro